Sommer i Tyrol – 2010

Klik HER for at se programmet fra – Sommer i Tyrol

 

Musicalen Sommer i Tyrol havde premiere 28. oktober 2010 i Jysk Musik og Teaterhus i Silkeborg. Den blev rigtig flot modtaget både af pressen der gav den 4 stjerner og af et meget begejstret publikum.

Plakat: Sommer i TyrolDet er ikke noget tilfælde, at denne skønne, festlige forestilling igennem de sidste næsten 100 år har fyldt teatersale over hele verden.

Den rummer dejligt fængende musik, sjove og originale figurer, og ikke mindst en masse skønne forviklinger med det enkle budskab: Kærligheden sejrer altid til sidst.

Historien udspiller sig på det berømte hotel ”Den hvide hest” i Salzkammergut. På tysk hedder musicalens originaltitel faktisk også ”Am weissen Rössl”.

Sommeren nærmer sig, og ind kommer et stort og skønt persongalleri, som alle i turistsæsonen søger mod det lille hotel i alperne. Sammen skaber de en festlig stemning fuld af sang, dans og musik.

Til at betjene alle gæsterne møder vi overtjeneren Leopold Brandmeyer (spillet af Hans Dueholm) og hans lille assistent Mickey, der sammen med hotellets kvindelige ejer Josepha (spillet af Kirsten Price) og et stort hold af hotelkarle og -piger er klar til at tage imod de forventningsfulde gæster. Leopold må på grund af sin ansættelse undertrykke sine varme følelser for Josepha og må i første omgang se sig slået af den unge sagfører Siedler. Denne er dog mere interesseret i den underskønne Anne-Lise, hvis brovtne far, buksefabrikanten Julius Müller (spillet af Ole Thestrup), gør, hvad han kan, for at holde de to på afstand af hinanden. Forvirringen bliver total, da vi senere møder den humørfyldte og herligt selvglade Sigismund Sülzheimer, der forelsker sig pladask i den noget forvirrede, men originale professor Hinzelmanns kønne datter Klärchen.

Det hele ender dog som altid lykkeligt, da hotellet får besøg af Østrigs mægtige kejser Franz Joseph, der byder op til jagtfest og forener alle de forelskede par.

Alt dette er krydret med en lang række kendte og skønne ørehængere såsom ”Man kan vel ikke gøre for, at man har charme“, ”Ja, ja, ja, nu kommer jeg …“, ”I sommersol ved Den hvide Hest“, ”Livet er nu engang så …“ og ”Rigdom har jeg ej“ – alle med til at gøre forestillingen til den verdensklassiker, den er blevet.

Jo, der er virkelig lagt i kakkelovnen til forviklinger, skøn musik, festlige optrin og store følelser, når Musical Silkeborg den 28. oktober 2010 slår dørene op for premieren på årets store musicaloplevelse i Jysk Musik og Teaterhus.